Turi Glória jogász-közgazdászból lett az élő ételek nagykövete, és 2008-ban férjével megalapította a családi cégüket. Azóta három gyermeke is a vállalkozásban segít.
Az új életmódot hirdető vállalkozásnak a bama.hu cikke szerint Pécsett és szerte Magyarországon is egyre nagyobb a sikere. De hogy mivel is foglalkoznak pontosan, ahhoz idézzük magát Turi Glóriát.
Az 1960-as években az Egyesült Államokban egy orvosnő talált rá a búzafű és a csírák kedvező élettani hatásaira, ezt az életmódot pedig angolul a „nyers és élő” jelzővel illette. Én 2008-ban találkoztam ezzel a módszerrel, és egy súlyos betegségből segített kigyógyulni. A nyers szó azonban magyarul visszatetsző, mert félkészre, készületlenre utal, ezért inkább mindenmentes élő ételeknek neveztük el
– mondja a baranyai portálnak adott interjúban.
Tizenhat féle aszalt termékből, több mint százféle „tortából” (gyümölcsökből és magvakból készülnek), illetve búzafűből és húszféle növényi hajtásból lehet náluk választani. Nem sütnek-főznek, egyszerű és gusztusos ételekre törekszenek, amely glutén-, tejfehérje-, tejcukor-, élesztő-, cukor- és adalékmentesek.
Kiemelt képümlüm búzafű látható – Fotó: Pixabay