Otthon készült

Új életmódot hirdetnek a pécsi élő kenyér készítői

Mindenmentes ételeket készítenek, nem sütnek-főznek.

Turi Glória jogász-közgazdászból lett az élő ételek nagykövete, és 2008-ban férjével megalapította a családi cégüket. Azóta három gyermeke is a vállalkozásban segít.

Az új életmódot hirdető vállalkozásnak a bama.hu cikke szerint Pécsett és szerte Magyarországon is egyre nagyobb a sikere. De hogy mivel is foglalkoznak pontosan, ahhoz idézzük magát Turi Glóriát.

Az 1960-as években az Egyesült Államokban egy orvosnő talált rá a búzafű és a csírák kedvező élettani hatásaira, ezt az életmódot pedig angolul a „nyers és élő” jelzővel illette. Én 2008-ban találkoztam ezzel a módszerrel, és egy súlyos betegségből segített kigyógyulni. A nyers szó azonban magyarul visszatetsző, mert félkészre, készületlenre utal, ezért inkább mindenmentes élő ételeknek neveztük el

– mondja a baranyai portálnak adott interjúban.

Legyen igazi kenyerünk: kovászos közösség szerveződik Pécsett
Minőségi kenyerünk csak valódi kovásszal lehet.

Tizenhat féle aszalt termékből, több mint százféle „tortából” (gyümölcsökből és magvakból készülnek), illetve búzafűből és húszféle növényi hajtásból lehet náluk választani. Nem sütnek-főznek, egyszerű és gusztusos ételekre törekszenek, amely glutén-, tejfehérje-, tejcukor-, élesztő-, cukor- és adalékmentesek.

Kiemelt képümlüm búzafű látható – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik