Otthon készült

Hajléktalanok készítenek ajándéktárgyakat a nemzeti parknak az Őrségben

A nyári turisztikai szezonra készültek el az első termékek.

A szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 2020-ban elindított együttműködésének köszönhetően szombathelyi hajléktalanok foglalkoztatásával készült termékekkel bővült a nemzeti park ajándékboltjának kínálata, olvasható a nemzeti park weboldalán.

Látványnak sem utolsó az igazi őrségi tökös-mákos rétes készítése
Akárhogyan és akárhányszor nézzük a videót, ez igazi tudomány.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság régóta keresi olyan partnerek együttműködését, akik tematikájában a nemzeti park profiljához illő, természetes anyagból készülő ajándéktárgyak kis szériában történő előállítására képesek. Így sikerült megtalálniuk 2020 elején a szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.-t, akik hajléktalanokat, fogyatékkal élőket és egyéb, hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató részlegükkel egyedi ajándéktárgyakat készítenek.

A két szervezet együttműködéséből a nyári turisztikai szezonra készültek el az első termékek, amelyek bekerültek a nemzeti park igazgatóság ajándékboltjának kínálatába. A falemezből kivágott, lézergravírozott bölényfigurák, a kézzel festett lepkék, sünök és egyéb élőlényeket ábrázoló hűtőmágnesek, nyakláncdíszek nagy tetszésnek örvendenek a nemzeti park látogatóinak körében.

Örömükre a hátrányos helyzetű emberek hasznos munkájának eredményeképpen sikerült emelni az Őrségi Nemzeti Parkba látogatók kiszolgálásának minőségét és egyben tenni egy újabb lépést a nemzeti park szociális szerepvállalása tekintetében is.

Kiemelt kép: Őrségi Nemzeti Park/Dr. Németh Csaba

Varázslatos fényt árasztanak az őrségi lány faragott gyertyái
Sokan azt hiszik, hogy egy ilyen míves gyertya megfaragása több óra, pedig percekben lehet mérni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik