Szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpontban rendezték meg a VIII. Magyar Sajtmustrát, melyen a sajtversenyt szakmai konferencia színesítette.
A Magyar Sajtkészítők Egyesületének a kezdetektől célja, hogy a sajtmustrán elismerje a magas minőségű magyar sajtokat és tejtermékeket, megismertesse azokat a fogyasztókkal, valamint a gasztronómia képviselőivel és így még jobb piaci pozícióba juttassa a sajtkészítőket.
Etyeken közel 100 minta közül választották ki szakképzett sajtbírák a legjobb magyar sajtokat. Idén 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született, írta a Magyar Konyha Online.
Aranyérmesek
- Kékpenésszel érő félkemény sajt – Magyardombegyházi Sajtműhely
- Baráthegyi zsíros tehénsajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
- Parenyica – Csontos Jánosné
- Krém fehér sajt – Tóth Gábor
- Házi vaj – Tolbán Sajt
- Paraszt Sajt Raklett – Ficsor Árpád Zsolt
Ezüstérmesek
- Rögös túró – Csengő Manufaktúra Kft.
- Natúr joghurt – Csengő Manufaktúra Kft.
- Parenyica – Deák Szilvia-Hegyesi Éléstár
- NEKEM 8 Parenyica – Zgyerka Zsolt
- Natúr joghurt – Schlégel Piros
- Póréhamus-Fehérpenészes Lágysajt – Tolner Kata
- KereKecske Krémsajt – Ezüst kecske/ Mocskonyi Rea és Mátyás
- Parenyica – Debreczeni Ildikó
- Mozzarella golyó – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
Bronzérmesek
- Kemény sajt – Hanufer Balázs
- CERVINUS Fenomenale – Szarvasi Agrár Zrt.
- Kónyi félkemény sajt – Kónyi Csengettyűs
- Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
- Natur joghurt – Molnár Viktor
- Pönpörödős sajt – Csende Laszló
- Rögjukas félkemény Juhsaj – Volenszki Gergely
- Natur joghurt – Tolbán Sajt
- Camembert – Sikárné Borbély Mária
- Ricotta – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay