Vannak egyszerű és gyorsan elkészíthető receptek, ezek közé tartozik a pirított hagymás burgonyás kenyér. Sütés után finom és puha, a hagyma csodás ízt ad neki.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 3 dl víz
- 1 ek olaj
- 10 dkg főtt krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk só
- pici bors.
Elkészítése
- A burgonyát megfőzzük, összetörjük.
- A hagymát megpirítjuk.
- Az élesztőt langyos vízben, pici cukorral felfuttatjuk.
- A hozzávalókat kidagasztjuk, 1 óra kelesztés után átgyúrjuk, majd az olajjal kikent tepsibe tesszük.
- Vízzel megkenjük és 200 fokon 40 percig sütjük.
- Amikor kész lesz, megkenjük vízzel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kiemelt kép: Fodorné Bartal Timea