Otthon készült

30 perc alatt elkészül az élesztő nélküli túrófánk

Nem kell keleszteni. 5 perc az előkészítés, 25 perc a sütés.

Nem kell ahhoz farsangnak lenni, hogy összedobjunk egy jó fánkot, ami esetünkben nagyon gyorsan elkészül, és alighanem gyakran elővesszük majd a receptjét, hogy akár délutáni vagy esti nassnak elkészítsük.

Loukoumades, a kényeztető fánk
Ezt legalább egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia!

Túrófánk receptje (12 darabhoz)

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 60 gramm cukor
  • 250 gramm tehéntúró
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 250 gramm liszt
  • 7 gramm sütőpor

Elkészítése

  • A két tojást egy tálban felverjük.
  • A cukrot és a túrót hozzáadjuk, jól összekeverjük.
  • Beletesszük az olajat és a liszet, és összegyúrjuk.
  • Liszttel meghintett gyúródeszkán még összedolgozzuk.
  • Hosszúkásra kinyújtjuk, és 12 szeletre vágjuk.
  • A szeletekből tenyerünkben kis gombócokat formázunk.
  • A gombócokat tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  • A tepsiből kiszedve meghintjük porcukorral.

Tipp

Aki szereti, mazsolát is tehet a tésztába.

Kiemelt kép: Facebook/Szunyogh Lászlóné

Képviselőfánk a nagyi receptes füzetéből
Eláruljuk, honnan ered ennek az "égetett" tésztából varázsolt, krémmel töltött finomságnak a neve.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik