Nem kell ahhoz farsangnak lenni, hogy összedobjunk egy jó fánkot, ami esetünkben nagyon gyorsan elkészül, és alighanem gyakran elővesszük majd a receptjét, hogy akár délutáni vagy esti nassnak elkészítsük.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 60 gramm cukor
- 250 gramm tehéntúró
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 250 gramm liszt
- 7 gramm sütőpor
Elkészítése
- A két tojást egy tálban felverjük.
- A cukrot és a túrót hozzáadjuk, jól összekeverjük.
- Beletesszük az olajat és a liszet, és összegyúrjuk.
- Liszttel meghintett gyúródeszkán még összedolgozzuk.
- Hosszúkásra kinyújtjuk, és 12 szeletre vágjuk.
- A szeletekből tenyerünkben kis gombócokat formázunk.
- A gombócokat tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- A tepsiből kiszedve meghintjük porcukorral.
Tipp
Aki szereti, mazsolát is tehet a tésztába.
Kiemelt kép: Facebook/Szunyogh Lászlóné