Otthon készült

650 forintból készítenek versenymenüt a menzaszakácsok

Pixabay
Pixabay

Megjelent a 2021-2022. évi közétkeztetési szakácsverseny kiírása, tájékoztatott a Nébih.

A megmérettetésére 2021. március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, melyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Kapcsolódó
Sütőtökkrém, amit a szomszéd is imádni fog
A sütőtök dekorációként is megállja a helyét, de krémes állapotában azért jobban szeretjük.

Immár nyolcadik alkalommal valósul meg a Közétkeztetési Szakácsverseny a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös szervezésében.

A verseny témája: valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése.

A szervezők az ország minden részéből várják azon 3+1 fős csapatok nevezését, akik – a versenykiírásban megadott, összetett szempontrendszer alapján – vállalják egy felnőtteknek szánt, 3 fogásos ebéd megtervezését, elkészítését és tálalását.

A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.

A résztvevőknek, az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett, törekedniük kell az ételek modernizálására, az étkezési kultúra fejlesztésére, valamint a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére.

A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik