Otthon készült

Csodájára járnak a Trabant-biciklinek Gyulán

A kétkerekű teljesen működőképes, néha tesznek is egy-egy kört a városban a családdal.

Trabant-biciklit készített a legendás keletnémet autó és egy kempingkerékpár alkatrészeiből a Gyulán élő Győri Gábor, írta a Beol.

Kapcsolódó
Szépség és elegancia a favázas bicikli titka
Tudták, hogy a világ első kerékpárja fából készült? És azt, hogy ma is készítenek favázas bicikliket? Mutatjuk is az igazi kézműves biciklit gyártó kis manufaktúrát Gyula mellől.

A négygyermekes fiatal családapa a régi Trabantot nem szedte szét, hanem vásárolt néhány kiegészítőt. A nem mindennapi járművet úgy alakította ki, hogy a keletnémet autó részei illeszkedjenek az alapot biztosító kempingkerékpár kerekeihez.

Felhasználta a Trabant sárvédőit, a lámpabúrákat, a kormányt, a kiegészítő feliratokat és az emblémákat. A kétkerekű teljesen működőképes, néha tesznek is egy-egy kört a városban a családdal.  Aki látja, a csodájára jár a Trabant-biciklinek

– olvasható a portálon.

Örülök, hogy kíváncsiak rá az emberek, egyáltalán nem zavar, hogy megnézik, körüljárják, hiszen mosolyognak, jobb kedvre deríti őket

– mondta Győri Gábor.

A gyulai ezermesternek nem ez az első különleges alkotása, egyebek mellett hajóbár, fából készült sup, a népszerű rajzfilmfigurák, Bogyó és Babóca házai, illetve szivárvány csúszdája is dicséri a kreativitását.

Kapcsolódó
Kerékpáros mennyország az Ipoly partján
Balassagyarmaton hozták létre Magyarország első kerékpár múzeumát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik