Otthon készült

Keresik az év strandételét a Balatonnál

pixabay
pixabay
Sült kolbásszal és palacsintával is lehet nevezni, ha az különleges.

Hetedszer hirdette meg a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyt, melyre július 15-ig lehet nevezni.

A Balatoni Kör augusztus 4-én osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatáson kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételekkel, írják Facebook posztjukban.

A nevezés feltételei:

  • az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és büfékben is elkészíthető,
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet más strandbüfék is átvegyék, ezzel megújítva az itthoni büfékultúrát

– fogalmaznak.

Kifejezetten olyan ételt keresnek, ami szinte bármelyik balatoni büfé étlapjára elférne, és nem szükséges az elkészítéséhez bonyolult konyhatechnológiai eszköz.

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek – például sült kolbász, palacsinta – sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, esetleg sokkal jobban készítik a megszokottnál.

Az elmúlt években olyan különlegességek nyertek mint a BalaToros, Hal erőleves, Koviubi leves, Gofcsi, Pulled Ponty, Big MEKK és Harcsa&Krumpli.

Jelentkezni július 15-ig az info@balatonikor.hu címen lehet, bővebb információk is itt kérhetők.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik