Otthon készült

Idén is megsütik Békés tortáját

bekestortaja.hu
bekestortaja.hu
A versenyen nemcsak profik vehetnek részt, hanem minden ügyeskezű háziasszony indulhat a Békési járásból.

Második alkalommal hívja életre a Békés Tortája elnevezésű tortakészítő versenyt a helyi polgármesteri hivatal – írta meg a Beol.

A Mucsiné Fodor Hajnalka kezdeményezésére megszervezett gasztronómiai megmérettetést a Békési járás településein élők számára hirdetik meg, a kiírásra bárki benevezheti majd saját készítésű tortáját. Ezekből a különlegességekből kerül majd ki Békés Tortája, amely egy éven keresztül a helyi cukrászdákban lesz megvásárolható.

A helyi cukrászmesterekből álló szakmai zsűri – Juhász Zoltán, Lagzi János, Nagy Lajos, Sipaki István – dömti el, melyik lesz a győztes torta.

Kapcsolódó
Nem csak az országnak, a Hegyhátnak is van már tortája
A győztes a Tavaszi zsongás fantázianevű finomság lett.

Az érdeklődőknek egyelőre nincs más teendőjük, mint jelentkezési szándékukat a nevezési lap kitöltésével jelezni augusztus 5-ig. Ezt követi majd egy szakmai megbeszélés, amelyen a cukrászmesterek megadják a szempontokat a torták elkészítéséhez.

Az első versenyen győztese a Bánhidai diótorta lett, melyet egy évig lehetett megvásárolni a Békés megyei cukrászdákban. A torta nemcsak ízélményt nyújt, hanem karitatív célokat is szolgál: minden eladott Békés Tortája szelet árából 50 forintot kapott az „ESÉLY” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület.

Kapcsolódó
Honlapot kapott egy különleges alföldi torta
Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik