Túl azon, hogy különlegesség, elkészítése egyszerű, a recept közzétevője, Kállay Ildikó szerint pedig nagyon finom is.
Hozzávalók a körözötthöz
- 1 bögrényi 24 órát áztatott dió
- 1000 mg c vitamin, vagy 1 evőkanál citromlé
- 1 pici vörös- vagy lilahagyma
- 1 kávéskanál tiszta só (parajdi)
- 2 kávéskanál köménymag
- 2 kávéskanál édes pirospaprika
- 1 pici desztillált (vagy tiszta szűrt) víz, annyi, hogy krémes állagú legyen a végeredmény.
A hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, ízre szinte semmi különbség a túróból készült változattól.
Krumplipirítós elkészítése
- 2 nagyobb krumplit meghámozunk, három-három szeletbe vágjuk.
- Sütőpapírral fedett sütőlapon barnára sütjük.
- 200 fokon légkeveréssel 30 perc alatt elkészül.
Ruccolával, koriander zölddel, paprikával és paradicsommal fogyasztva fenséges.