Otthon készült

Közönségszavazáson keresik Magyarország kedvenc borait

MTI/Ujvári Sándor
MTI/Ujvári Sándor
Harmincnégy kategóriában keresi Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit és -kereskedőit a Vince Díj; a Vince magazin által szervezett online közönségszavazáson csütörtöktől vasárnapig a Budapest Borfesztivál látogatói személyesen is leadhatják voksaikat.

A Vince Díj egy olyan kezdeményezés, amely túlmutat egy szakmai eseményen és a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Nem titkolt célja az is, hogy a minőségi italfogyasztás értékét közvetítse – közölték a MTI-vel csütörtökön a szervezők.

A csütörtökön induló szavazás résztvevői szakmai és közéleti nagykövetek által javasolt tételekből választhatják ki kedvenceiket 8 kategória 34 alkategóriájában, három-három tételből.

A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem

– idézi a közlemény Vancsik Ivettet, a Vince Magazin főszerkesztőjét.

Szavazni ide kattintva lehet október végéig vagy személyesen a Budapest Borfesztiválon a Vince Klub standjánál.

A Vince Díjat november 5-én adják át a budapesti Vince Gála keretein belül, amelyre kóstolókkal, workshopokkal várnak minden érdeklődőt – közölték a szervezők.

Kapcsolódó
Német kastély rejti a világ legnagyobb boroshordóját
Építéséhez százharminc tölgyet vágtak ki.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik