Otthon készült

Más lesz idén a Csabai Kolbászfesztivál

mti/lehoczky péter
mti/lehoczky péter
A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható.

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

Kapcsolódó
Minden csabai gyereknek legyen saját kolbásza
A város vezetése is támogatja a kezdeményezést.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem az elmúlt években hazai és uniós forrásból több milliárd forintból fejlesztett CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt.

Itt egy több mint ötezer négyzetméteres sátrat állítanak fel, és lesz egy nagyszínpad, ahol három nagykoncertet is hallhatnak a látogatók

– mondta el az MTI-nek Hégely Sándor fesztiváligazgató.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltőversenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.

Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik “legszakmaibb” programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak

– mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.

A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.

Kapcsolódó
Mangalicagömböccel lett kolbászkirály
A tavalyinál is fiatalabb nyertese lett a 20. Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbász-versenyének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik