Otthon készült

Bebútorozott etetőt kapott egy vörösbegy

A madáretető másokat is hasonló kreatív megoldásra sarkallhat.

Igazán különleges madáretető készült a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. A teljesen bebútorozott kis építmény egy betérő vörösbegy tetszését is elnyerte, írta a lakaskultura.hu.

Egy madáretető is lehet stílusos. Nem csak kívül, belül is. Ezt bizonyították be Miskolcon. Nem csak a külső formára figyeltek: elkészítették az egyik legkülönlegesebb madáretetőt, amit mostanában láttunk.

Kapcsolódó
Hová tűntek a madarak, miért üresek a madáretetők?
A jelenségnek több összetevője van.

Az egyedi belsővel ellátott madáretetőt az ország legszebb campusának, a Miskolci Egyetemen Gépészmérnöki és Informatikai Karának ipari termék és formatervező mérnöki szakja, valamint az innovációban rejlő lehetőségekre való figyelemfelhívás inspirálta. A madáretető másokat is hasonló kreatív megoldásra sarkallhat.

Ha feltöltődésre vágyunk a borús napokon, csak nézzünk körül, a természet szépsége testi-lelki feltöltődést, lelki harmóniát hozhat mindannyiunk életébe

– nyilatkozták a készítők.

A madarak téli etetésével szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért. Apró figyelmességekkel is tehetünk azért, hogy élhetőbb legyen a Föld, közvetlen környezetünk, lakhelyünk

– mondja dr. Varga Attila Károly egyetemi docens, hozzátéve, a járványhelyzet árnyékában még inkább fontos, hogy időnként körbenézzünk, észrevegyük a minket körülvevő környezet szépségeit, természeti kincseit.

A Miskolci Egyetem és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallhatói szívesen újítanak meg hagyományosnak mondható madáretetőt, ezzel is követve a Kar egyik jelmondatát.

Kapcsolódó
Kreativitás és egyszerűség a jó madáretető titka
Hogyan készítsünk a kertbe vagy a teraszra biztonságos madárbüfét?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik