Otthon készült

Agrárcsoda az ehető magyar kukoricatányér

civita group
civita group
A magyar cég a tányérok mintájára később poharat is szeretne gyártani.

Az egyszer használatos műanyagok után létrejött rést tömné be az ehető tányérral a Monostorpályiban kukorica feldolgozásával foglalkozó Civita Group, írta a Dehir.

Kapcsolódó
Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban
A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

A cégnél nem gondolják, hogy Debrecen mellől megoldhatják a műanyagszennyezés okozta világméretű problémát, de ezzel is kiveszik a részüket a megoldásból.

Ezek a tányérok kukoricamelléktermékből készülnek, nagyon ízletesek, tehát miután megettük belőle a töltöttkáposztát vagy a páros kolbászt, magát a tányért is elfogyaszthatjuk, vagy akár nyugodt szívvel ki is dobhatjuk, hiszen komposztálódik, lebomlik

– nyilatkozta a Debrecen Televíziónak Vaszkó Gábor, a Civita Group vezérigazgatója.

Agrárcsoda, hadüzenet az egyszer használatos műanyagnak, fontos lépés a környezetvédelem és a fenntarthatóság felé vezető úton

– szólnak a termékről a vélemények.

A technológia már évekkel ezelőtt is rendelkezésre állt, már régóta készíthettek volna ilyen tányérokat, de nem gondolt rá senki, hiszen nem volt rá igény. Annyira elárasztotta a piacot az olcsó, egyszer használatos műanyag, hogy ez nem lehetett alternatívája azoknak a termékeknek. Mivel ezeket kivonták a forgalomból, keletkezett egy piaci rés, amit észrevett a vállalkozás.

A cég a Kárpát-medence fogyasztóit célozza meg az ehet ő tányérral, de a távolabbi megkeresésektől sem zárkóznak el, már Svájcból is keresték a céget. A Civita Group a tányérok mintájára később poharat is szeretne gyártani.

Vaszkó Gábor elmondta, elsősorban rendezvényeken, fesztiválokon vehetnék nagy hasznát a kukoricatányérnak.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik