Otthon készült

Ósdi padokat kelt új életre a kreatív anyuka

Kerekesné Zsebesi Klaudia
Kerekesné Zsebesi Klaudia
A következő darab talán egy konyhaszekrény lesz.

Számomra, aki legnagyobb jóindulattal is csak ákombákomot tudok rajzolni, mindig csoda, ha olyan embereket látok, akik csodásan festenek, rajzolnak, alkotnak valamit, s ugyanolyan nagy tisztelettel adózok azoknak is, akik egy régi, már kidobásra váró, leharcolt használati tárgynak adnak csodás új külsőt, új életet.

Ez utóbbira volt remek példa, amikor, Lukács Teréz egy öreg hokedliből születésnapi ajándékként varázslatos sakkasztalt készített, vagy amikor Volford Gábor csodát művelt egy matuzsálem korú szüretelőkáddal.

Kerekesné Zsebesi Klaudia is ezzel foglalkozik szabadidejében – öreg karosládákat hoz rendbe és dekorál ki.

Kerekesné Zsebesi Klaudia

A gyesen lévő óvodapedagógus, aki éppen második kislányával van otthon, szabadidejében szívesen alkot. Erre mindig szakít időt a két kicsi mellett is, mert számára ez a kikapcsolódás, ami kizökkenti a monoton hétköznapokból. Klaudia nagyon szeret falra és minden egyéb felületre szabadkézzel festeni, és különös boldogsággal tölti el, amikor a képzeletében születő szebbnél-szebb minták a valóságban is létrejönnek.

Az alkotás iránti szenvedélyem még általános iskolában alakult ki a rajzszakkörön, és végig kísérte az egész életemet. Ma már rajzlap helyett más felületekre rajzolok – gyakran falra, s most már fa felületre is. A bútorfelújítás és festés ötlete akkor jött, mikor édesapám nekem adott a szülői házából egy fejújításra szoruló kopott karosládát. Nagyon örültem neki, mivel annyi szép emlékem fűződik hozzá. Rengeteget ültem rajta, főleg a nagyszülőknél töltött nyaralás alkalmával, így alig vártam, hogy új életre keltsem

– árulta el Klaudia.

A felújítás remekül sikerült, nagyon sok pozitív visszajelzés és dicséret érkezett. Így aztán nem meglepő, hogy az alkotókedv megmaradt.

A karosláda után édesanyámnak újítottam fel egy kisebb ládát, s mivel imádja a kalocsai mintát, azt festettem neki rá, majd kedves ismerősöm írt rám, hogy lenne két karosláda, amiket, látva édesapámét, velem szeretné újragondolni és megcsináltatni

– mondta el az óvodapedagógus.

Galéria
Kerekesné Zsebesi Klaudia

A kérés az volt, hogy mindkét láda koptatott legyen, az egyiken magyar népmese, a másikon tulipán motívum szerepeljen. Klaudia a kérésnek eleget téve gondolta át, és újította fel a régi bútorokat.

Az elkészítése összesen 4-5 órát vett igénybe. A karosládákat a lekopott, lepattogzott festék és az egyenletlen felületek kiküszöbölése miatt csiszolással, majd fagittel javítottam, amikor megszáradt, újra átcsiszoltam. A folyamat után a minták következtek, amit szabadkézzel megrajzoltam, majd átfestettem. A művelet befejezéseként kapott egy lakkréteget

– avatott be Klaudia, akinek természetesen további tervei is vannak, a közeljövőben például ki szeretné próbálni milyen egy régi, retro konyhaszekrény újragondolva.

Galéria
Kerekesné Zsebesi Klaudia
Kapcsolódó
Megfakult bútorokat öltöztet új köntösbe a régiségek szerelmese
Az újjávarázsolt bútorokban szíve-lelke benne van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik