Otthon készült

Kiderült a világ legnagyobb krumplijáról, hogy nem is krumpli

Mikor nem krumpli egy krumpli? Ha az valójában csak egy tök gumója, jelentették ki a Guinness World Records szakemberei.

Korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt róla, hogy Doug, a csaknem 8 kilogrammos burgonya lehet a világ legnagyobb krumplija. A különleges termésre Új-Zélandon bukkant kertjében Colin és Donna Craig-Brown, akik el is nevezték a nem mindennapi gumót.

A pár kiásta a furcsa, mutáns kinézetű termést, melyet először különös gombának tartottak. Amikor azonban Colin kivágott belőle egy darabot és megkóstolta, kiderült: hatalmas krumplit találtak. Legalábbis sokáig ezt hitték.

A Guardian cikke szerint a Guinness World Records bevizsgálta a növényt, a tudományos elemzés pedig megállapította, hogy valójában csak egy tök gumójáról van szó, az nem krumpli. Colin Craig-Brown szerint a tévedést részben az is okozhatta, hogy korábban nem kóstoltak hasonlót, de íze tényleg hasonlított a burgonyáéra.

A szervezet múlt héten közölte a rossz hírt a házaspárral, akiknek így el is utasították a kérelmüket a világrekorddal összefüggésben.

A rekord így továbbra is egy 5 kilogrammos burgonyáé, amit 2011-ben ástak ki Nagy-Britanniában.

Dougot egyébként továbbra is a hűtőben őrzi a család, nagy rajongói maradtak. Mint mondták,

elvégre ez a világ legnagyobb nemkrumplija.

Kapcsolódó
Csókapityók, földialma, tótrépa: olcsó csodanövény a krumpli helyett
10+1 jó tulajdonság. Miért és mire érdemes lecserélni a burgonyát?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik