Otthon készült

Megválasztják a legjobb Jókai-bablevest Balatonfüreden

balatonfüred város honlapja
balatonfüred város honlapja
Ezúttal is nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap.

Már lehet jelentkezni a Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményére. A helyszín ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy. A városhoz több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több, mint húsz éve a kulturális rendezvény sorozat, amelynek az egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny, tájékoztatott a balatonfured.hu.

Kapcsolódó
Túrós hajtovány csülkös bableves mellé
Egy próbát mindenképp megér: egy biztos, nem maradunk majd éhesek.

A XXXI. Jókai Napok programjaként, idén 19. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt Balatonfüreden, melyre 3 fős csapatok nevezhetnek. A hangulatos völgyben rendszerint mintegy hatvan csapat főz, várhatóan ezúttal is legalább ennyiféle Jókai-bablevest lehet majd kóstolni a rendezvényen.

A főzőversenyt április 30-án, szombaton, 10 órától tartják a Koloska-völgyben. A völgy természetvédelmi terület, ezért a szervezők kérik lehetőség szerint a műanyagok mellőzését, sőt a zsűrizésnél és a kínálásnál is szempont lesz a környezetvédelem.

Ezúttal is nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap.

A Jókai-bableves főzőversenyre kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével, leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet nevezni április 14-ig. A jelentkezési lap a város honlapjáról tölthető le.

És ha már Jókai bableves, mivel is zárhatnánk a programra invitálót, mint egy gasztronómiai idézettel Jókai Mórtól:

…nemcsak abban áll a magyar szakács művészetnek titka, hogy az egyes ételeket milyen ízesen tudja előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy de már ebből eszünk!

Kapcsolódó
Így főztek a régi időkben a palóc asszonyok
A krumpli ezen a vidéken hamarabb megjelent a táplálkozásban mint az ország más tájain.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik