Otthon készült

Pécsiek a legjobb magyar menzaszakácsok 2022-ben

illusztráció/mti/balogh zoltán
illusztráció/mti/balogh zoltán
Az idei megmérettetés a "farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében" mottóval zajlott.

A Hungast pécsi csapata lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese, a döntőt a SIRHA Budapest kiállításon tartották szerdán – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel csütörtökön.

Kapcsolódó
Ehetetlennek tartják néhány iskola menzájának ételeit Győrben
A város polgármestere szúrópróbaszerűen megkóstolja a kifogásolt intézményekben az ebédet.

A Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022 a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), valamint a Nébih közös szervezésű szakmai eseménye.

A végső hajrában a tavalyi elődöntők során kiválasztott 12 legjobb közétkeztető csapat mérte össze tudását, a dobogó legfelső fokára került csapat többek között kacsahússal töltött tavaszi tekercset, brézelt marhanyakat és minifánkot is tartalmazó menüsort készített.

A dobogó második fokára a budapesti Melódin Team csapata, míg a harmadikra a Hungast budapesti csapata állhatott.

Az idei megmérettetés a “farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” mottóval zajlott. A háromfordulós versenyre 28 csapat nevezett.

A verseny célja minden évben a hagyományos ízek megőrzése mellett az ételek modernizálása, a friss, hazai alapanyagok felhasználásának ösztönzése, a közétkeztetés népszerűsítése és minőségének javítása, fejlesztése volt. Ennek szellemében a verseny kötelező elemeként a fánknak, alapanyagként a sütőtöknek, míg meglepetés összetevőként az akácméznek kellett a menüsorokban megjelennie.

Kapcsolódó
Mindenkit lekörözött a biotermékekre alapozó bécsi iskolai menza
Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy helyi termelőktől vásároljanak és húsmentes ételeket is kínáljanak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik