Virágszirmokból készült szőnyeg Kisbárkányban

A bárkányiak mellett Egerfarmos és Csömör is készített idén virágszőnyeget az El Camino tiszteletére.
Kapcsolódó cikkek

Tavaly Kisbárkány volt az egyetlen település, amely egy spanyol felhíváshoz csatlakozva részt vett az El Camino zarándokút tiszteletére meghirdettet nemzetközi virágszőnyeg-készítő kezdeményezéshez. Idén a bárkányiak mellett már Egerfarmos és Csömör is elkészítette a virágszőnyegét – olvastuk a Nool cikkében.

Természetesen idén is megtalálható az ábrán az El Camino jelképe, a fésűkagyló és a szervezők kérése nyomán ebben az esztendőben is feltüntettük a községünk és a zarándokút célhelye, Santiago de Compostela közötti távolságot. Ez nem kevesebb, mint 2955 kilométer

– mondta Körmöczi-Trenka Veronika, a település önkormányzatának közművelődési munkatársa.

Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika

Az idei alkotás első ránézésre egy templomi ólomüvegre hasonlít. Azt ábrázolja, amint egy zarándok a Nap sugaraitól ölelve teljesíti a Szent Jakab zarándokutat, azaz az El Camino-t.

A képben főként a sárga szín dominál, annak szinte minden árnyalata megtalálható benne. A sziromszőnyeg elkészítéséhez a réti és a kerti virágok mellett napraforgót is felhasználták a kisbárkányi alkotók.

Facebook/Körmöczi-Trenka Veronika

A piros és a vörös árnyalatú részeket, így például a tőr szimbólumot az ecetfa virágából formázták meg. Emellett a muskátli különböző színű szirmai is helyet kaptak a kép keretén a nemzeti színű lobogót mintázva. A zarándok alakjához, illetve a fekete kontúrokhoz virágföldet használtak.

És így néz ki Egerfarmos virágszőnyege:

Kapcsolódó
Másfél kilométeres virágszőnyeg borította Csömör utcáit
Megadták a módját az úrnapi körmenetnek.