Otthon készült

Gasztronómiai Oscart érdemelt az egyik legritkább Magyarországon termelt fajtaméz

Virágbéke
Virágbéke
Magyar termelői mézek taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító idei Great Taste Awards-on. Az újhullámos méhészet, a Virágbéke Méz Manufaktúra két mézét is méltatta a nemzetközi szakmai zsűri. Gesztenyemézük 2 csillagot kapott, amelyet a versenyre nevezett élelmiszerek csupán 10%-a nyerhet el, Hortobágyi BIO vadvirágmézük pedig ugyancsak kiérdemelt egy csillagot a rangos gasztronómiai versenyen. A díjnyertes termékek mellett különleges ízesített mézeket, hagyományos és BIO mézeket is kínál a nemrég indult, fiatalokat célzó magyar méz-márka.

A gesztenyeméz csodálatos példája, sötét borostyánszínű, mély viszkozitású, jellegzetesen gazdag és fás illatú, ízében pedig kellemes, pontosan a csábító illat által keltett elvárásokhoz illő ízvilággal. Ritkán találni mindent így egy mézben

– többek között ezekkel a szavakkal méltatta a zsűri az egyik legkülönlegesebb és legritkább Magyarországon termelt fajtamézet, a Virágbéke gesztenyemézét, amely 2 csillagot érdemelt ki a rangos versenyen.

A Virágbéke Méz Manufaktúra BIO mézeket is kínál; a különleges, Hortobágyi Nemzeti Park védjegyes, BIO Hortobágyi vadvirágméze ugyancsak elhozott egy csillagot a gasztronómiai Oscarról! A zsűri a vadvirágok esszenciáját tartalmazó méz elragadó ízét, tiszta borostyánsárga árnyalatát, liliomos jegyeinek finomságát emelte ki, de méltatta a gyógynövényes-virágos jegyek harmóniáját is.

Nem is kezdhetnénk ennél jobb hírekkel a Virágbéke indulását. A Great Taste Awards-on nyerni a mézeinkkel nagy elismerés, büszkeség és a kemény munkánk dicsérete. A többi szakmai díj is, amelyet mézeinkkel a közelmúltban nyertünk, annak a lenyomata, hogy jó úton járunk, amikor azt mondjuk: a minőségi, magyar mézeknek minden időben és minden konyhapulton helye van

– mondta a díjak kapcsán Gál Attila, a Virágbéke méhészet vezető méhésze.

Virágbéke

A Great Taste Awardsról

A Great Taste Awards, az angliai Fine Food Céh által szervezett gasztronómiai verseny, melyet az élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. Több, mint 10.000 nevezett terméket értékel a független szakmai – séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből álló –  500 fős zsűri, 35 kategóriában, vakteszteken keresztül. A díjazott termékek egy-, két- vagy háromcsillagos minősítést nyerhetnek, amelyek egyben jelzések a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.

A hazai termelői méhészet, a Virágbéke elsősorban a fiatal, Z és Y generációkat szólítja meg azzal az üzenettel, hogy a méz nemcsak a nagymama konyhájába való. A méhészet nem titkolt célja, hogy ezzel egy időben a hazai, minőségi mézfogyasztást is népszerűsítse egy egészen újszerű hangvétellel. A nyár elején debütált Virágbéke mind termékkínálatban, mind megjelenésében különbözik a hagyományos méhészetektől; olyan mézkülönlegességekkel jelentkezik, mint a mentás, az étcsokis, vagy az epres méz. De a klasszikusok kedvelőit és a BIO mézekért rajongókat is számos minőségi, magyar fajtaméz várja, több mint 20 ízben.

Kapcsolódó
Így telik a dolgozó méhek életének 42 napja
A dolgozók csapatjátékosok, egyesült erővel látják el a kaptár fenntartásához szükséges tevékenységeket. 
Olvasói sztorik