Így készül a valódi csabai házi vastagkolbász

A békéscsabai hentesmester receptje garantálja a különös ízvilágot.
Kapcsolódó cikkek

A csabai kolbász – mely 2013 óta Hungarikum – készítése ma is élő néphagyomány Békéscsabán. Mind a mai napig családok százai készítenek kolbászt házilag. A receptúra, a kolbászkészítés és az ahhoz kapcsolódó szokások generációk óta öröklődnek apáról fiúra.

Sokan, sokféleképpen készítik a házikolbászt, annyi azonban bizonyos, hogy a 2000. évi millenniumi Csabai Kolbászfesztiválon Fő- és Életmű-díjat kapott Krajcsó Pál békéscsabai hentesmester receptje a valódi csabai házikolbász készítéséhez páratlan ízvilágot rejt magában.

Kapcsolódó
Falusi tepertőkrém a nagyi receptje szerint
Ilyet biztosan nem kapsz egy boltban sem.

A Csabai Kolbászfesztivál weboldalán közzétett receptet az alábbiakban ismerhetjük meg.

Krajcsó Pál valódi csabai házikolbász receptje

Hozzávalók

Elkészítése

Kapcsolódó
Megvan az új csabai kolbászkirály
Több mint százan neveztek a versenyre.