Otthon készült

380 méter hosszú sálat kötöttek Erdélyben

facebook/KULT Alternatív Kulturális Fesztivál
facebook/KULT Alternatív Kulturális Fesztivál
A világrekord még messze van, de júniusig van esély a megdöntésére.

Adventi fesztivált szerveztek december 9–11. között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában KULT Alternatív Kulturális Fesztivál néven, ahol “A történetek összekötnek” szlogen kapcsán a kötés került a középpontba, a kitűzött cél pedig egy rekordhosszúságú fesztiválsál elkészítésének elindítása volt.

A mostani és a soron következő, jövő júniusi rendezvényen a kapott darabokat mind egybehorgolják, abban bízva, hogy megdöntik a jelenlegi világrekordot.

facebook/KULT Alternatív Kulturális Fesztivál

A szervezők kérése annyi, hogy a sál szélessége 20 centiméter lehet, a hossza pedig a kötésbe bekapcsolódó személyektől függ. Volt olyan civil közösség, amely közel 100 méter sálat kötött, és olyan egyén is, aki túlszárnyalta a 10 métert.

Örömükre “belekötött” a sálba több író, színész, ismert ember Erdélyben és az országhatárokon kívül is.

380,2 méter sálat kézbesítettetek. Hihetetlen sok ez! Ez egyelőre csupán a kezdet, ugyanis jövő június a határidő. Addig hirdetünk még közös alkalmakat is kötésre, átadásra, bulira, beszélgetésre, elcsendesedésre, nevetésre, hallgatásra

– közölték a fesztivál Facebook oldalán.

Mint fogalmaztak, négyszer ennyit kell még kötniük, tehát cirka 1,2 kilométert, hogy megdöntsék a világrekordot, ezért a világ bármelyik részéről örömmel fogadnak sálakat.

Kapcsolódó
A sziget, ahol a kötés határozza meg a férfiasságot
A chullo jelzi a férfiak házassági állapotát, céljaikat és vágyaikat egyaránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik