Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a Balaton térségében 1,256 milliárd forintos uniós forrásból a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi vezetésével, amely a Festetics család örökségét mutatja be Keszthelyen, Hévízen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön, írta a Hírbalaton.
A projekt részeként alkották meg a régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsort is, melyet a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatott be április 27-én. Az ínyencségek a tervek szerint szerepelnek majd a helyi és környékbeli éttermek kínálatában.
A cél az volt, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban, és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen
– hangzott el a menüsor bemutatóján.
Hideg előétel
Libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács
Levesek
- Salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
- Klasszikus pontyhalászlé
Főételek
- Vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
- Fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel
Desszertek
- Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
- Festetics tortácska
- Somlói galuska
A menüsor finomságairól fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.