3 ínycsiklandó recept eperrel – a desszerteken túl

Eper nem csak édességekbe kerülhet, hanem akár "sósságokba" is. Érdemes kipróbálni minél többféleképpen!

Ha megjelenik a piacon a friss eper, akkor valószínűleg, mindenki azzal kezdi, hogy magában behabzsol belőle egy jó adagot. Ha ezzel megvagyunk (két-három alkalommal), akkor jöhet az egyéb felhasználás. itt elsősorban sütemények juthatnak eszünkbe, de a desszerteken kívül is lehet ételek hozzávalója, akár még sós ízvilágúaké is.

Unsplash

Eper-banán smoothie

Hozzávalók

Elkészítés

Mehet a banán és az eper a botmixer alá, majd ízlés szerint hígítjuk vízzel. Lehet inni jó sűrűn, akkor egy kiadósabb tízórainak is megfelel vagy hígabban, akkor a frissítőbb hatása érvényesül.

Unsplash

Gazpacho eperrel

Hozzávalók

Elkészítés

A paradicsom csumáját kivágjuk, az eper szárát eltávolítjuk, a kígyóuborkát meghámozzuk, a lila hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.

A zöldségeket és a gyümölcsöt nagyobb darabokra vágjuk. A kenyeret összecsipkedjük, és az előkészített zöldségekhez adjuk.

Sóval, olívaolajjal, egy kevés balzsamecettel és hideg vízzel pürésítjük.

Hidegen tálaljuk.

Unplash

Eper-bébispenót saláta

Hozzávalók

a vinaigrette-hez:

a salátához:

Elkészítés

A vinaigrette-hez egy kis lábasba öntjük az ecetet, felforraljuk és hagyjuk, hogy a fele elpárologjon.

Áttesszük egy kis tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, a dijoni mustárt, a mézet, és habverővel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

Egy salátástálba tesszük a spenótot, a felszeletelt epret, az összemorzsolt feta felét, a lilahagymát és a pekándiót.

Rácsepegtetjük a vinaigrette egyharmadát, összekeverjük, majd rátesszük a maradék fetát, és meglocsoljuk a fennmaradt öntettel. Azonnal tálaljuk.

Unsplash

Kapcsolódó