Sajtos krumpligolyó – maradékmentés felsőfokon

Ha marad némi krumplipüré, leheljünk bele új életet - talán még jobbat, finomabbat, mint az első!

A krumplipüré közkedvelt köretünk, de nem mindig lehet kiszámítani, hogy mennyi is fog elfogyni, főleg egy nagyobb családi ebéd esetén. Újramelegítve már nem az igazi, még szerencse, hogy van (étel)menő megoldás. A krokett elég ismert, de csavarhatunk rajta még egy kicsit, hogy még finomabb legyen…

Sajtos krumpligolyó

Hozzávalók

Elkészítés

A meghámozott krumplit vágjuk közepes kockákra, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A krumplit törjük össze a vajjal, tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, majd amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy könnyen formázható massza legyen (minél kevesebb a liszt, annál finomabb, de kell hozzá, hogy meg tudjuk formázni).

A krumplis masszából formázzunk golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük aranybarnára.

Kapcsolódó
Sajtos-baconös táska, a gyors nassolnivaló
Pár perc munkával kész is az ízletes sós sütemény.

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.