Krémes kukoricapite – köret másképpen

Próbáljunk ki egy teljesen újfajta köretet kukoricából!

Kukoricából a legtöbbször valamilyen majonézes vagy pedig zöldséges saláta készül. Most mutatunk valami újat: a tészta nélküli krémes kukoricapitét. Bár a nagy része csak kukorica, mégis laktató fogás lesz belőle, ami akár főételként, akár köretként is megállja a helyét.

Krémes kukoricapite

Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, vajazzunk ki egy piteformát.

A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát hámozzuk meg, reszeljük le.

A kukoricacsövekről vágjuk le a szemeket vagy a fagyasztott kukoricát olvasszuk ki.

A sajtot reszeljük le.

Másfél evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben, a hagymát. 4-5 percig dinszteljük. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 1 perc után kapcsoljuk le a lángot.

A hagymás keveréket keverjük össze a kukoricával, a tejjel, 15 dkg reszelt sajttal, 5 dkg zsemlemorzsával, ízlés szerint sóval és borssal. Keverjük alaposan össze a hozzávalókat, majd adjuk a keverékhez a tojásokat is, keverjük csomómentesre a masszát.

Öntsük a tésztát az előkészített piteformába.

Egy kis tálban keverjük össze a maradék sajtot és morzsát, adjuk hozzá a maradék fél evőkanál vajat megolvasztva, majd egy csipet sót és borsot. Keverjük össze, majd szórjuk a pite tetejére.

Kb. 35 perc alatt süssük meg, addigra a teteje is bebarnul.

5-10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt szeletelnénk.

Kapcsolódó
Ropogós sajtgolyó, amiből soha nem folyik ki a sajt
Rántott sajt helyett íme egy könnyebben elkészíthető alternatíva.

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.