Otthon készült

Ezért fogyasszunk sok főtt kukoricát

pixabay
pixabay
Olyan fontos vitaminok is megtalálhatóak benne természetes formában, mint a C-, E- és D-vitamin.

A nyár egyik kedvenc csemegéje a főtt kukorica, nem véletlen, hogy a nyaralóhelyeken a lángos és a palacsinta mellett az egyik leggyakrabban kínált harapnivaló, írta a Bama.

Kapcsolódó
A tökéletes főtt kukorica készítésének titkai
Tények, praktikák és tévhitek a finom csemegézéshez.

A háziasszonyok között megoszlanak a vélemények arról, hogyan kell megfőzni a csemegekukoricát. A legtöbben egy kis sót tesznek a forrásban lévő vízbe, mások egy kiskanál cukrot adnak hozzá, de akadnak olyanok is, akik arra esküsznek, hogy egy kis vajat kell a csövek mellé tenni a főzővízbe.

Ha az elkészítés módjában eltérőek is a vélemények, annyi vitathatatlan, hogy a nyaralások kedvenc csemegéjének fogyasztása egészséges a szervezet számára.

A kukoricának magas a magnézium-, foszfor- és mangán tartalma, de olyan fontos vitaminok is megtalálhatóak benne természetes formában, mint a C-, E- és D-vitamin

– nyilatkozta a portálnak Török Erzsébet, pécsi táplálkozási tanácsadó.

pixabay

A kukorica rosttartalma az emésztést könnyíti, míg a benne lévő folsavnak köszönhetően energiával tölti fel a szervezetet.

A narancssárga színezetű zöldségek és gyümölcsök emellett tartalmaznak beta-cryptoxanthin vegyületet, ami segít a tüdőrák kialakulásának megakadályozásában

– tette hozzá a szakember.

Ha mindehhez hozzávesszük a közismert tényt, hogy a csemegekukorica főként telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet, nem is találunk érveket az ellen, hogy miért fogyasszunk sokat belőle a szezonban.

Kapcsolódó
Ínyenc fűszerezési ötletek grillezett kukoricához
Sóval és vajjal sem rossz, de ezek az ötletek egy fokkal jobbak. Talán kettővel is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik