Kertünk-Portánk

Világrekordot állított fel egy kukoricatermesztő gazda

Hektáronként 41,44 tonnás termést takarított be.

Új világrekordot ért el az Amerikában megrendezett országos kukoricatermesztő versenyen David Hula. A korábbi többszörös rekorder farmer idén hektáronként 41,44 tonnás termést takaríthatott be, írta a Progressive Farmer portálra hivatkozva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara weboldala.

A gazdálkodó Virginia államban él, ahol az évi átlaghőmérséklet 14,5 Celsius-fok: télen 3,5, míg nyáron 25. Hula az „öntözött termőterület” kategóriában indult, amit 2013-ban és 2015-ben már megnyert.

Az év majdnem tökéletes volt hosszan tartó szárazsággal és sok napfénnyel, de a csapadék mennyisége is ideálisnak bizonyult. A gabona vetésekor a hőmérséklet hidegebb volt, mint az átlagos, tehát hosszabb volt a gabona fejlődési periódusa

– emlékezett a farmer.

Hula átfogó célja az, hogy a termés a lehető leghosszabb ideig zöld maradjon. Mint mondta, a kiváló eredményt a magas pH-értékű talajának kezelésével érte el. Szerinte ez csak a kezdet, és izgatottan várja a jövgő évet, hogy megtapasztalja, lehet-e még magasabb tápanyagszintet és nagyobb hozamokat elérni.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik