Otthon készült

Külföldön is letették névjegyüket a magyar kőfaragók

Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete/Facebook
Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete/Facebook
Remekül szerepeltek Salzburgban a magyar szakemberek.

A közelmúltban Salzburgban rendezték meg az Európai Kőfaragó Fesztivált, melyen hazánkat a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete kis létszámú hazai szakmai delegációja képviselte hét kőfaragóval, írja a kemma.hu.

Több európai országból, illetve Kanadából is érkeztek versenyzők. A közös, de egyéni megoldásra váró feladatként, mindenkinek tizenhat óra alatt kellett elkészítenie egy remeket a kézhez kapott viszonylag kis homokkő darabokból. A kész alkotásokat nemzetközi zsűri értékelte.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy rendkívül színvonalas alkotások születtek. A helyezések sorsa szinte minden kategóriában egy-egy ponton dőlt el. Hazánk színeit képviselve, segéd kategóriában Schettrer János második lett, a mesterek mezőnyében Guth Bence a harmadik helyen végzett.

Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete/Facebook

Érdekes fordulatként, a mesterek kategóriában megosztott negyedik helyezést elérő Kassányi Tamás munkája a versenyt követő árverésen úgy kelt el 510 euróért, hogy az első helyezett francia kőfaragó alkotását 360 euróért vihette haza valaki.

A jövő évi Európai Kőfaragó Fesztivál házigazdája hazánk lesz. A fesztivál kiemelt témái a százhúsz éves Országház díszítőkő elemei, szobrai, ornamentikái lesznek.

Kapcsolódó
Mindenki a csodájára jár a fából faragott, tökéletesen élethű gombáknak
Első, de még második ránézésre is olyanok, mint a természetben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik