Otthon készült

Ceruzahegyekből farag mini szobrokat a Srí Lanka-i művész

Facebook/Daya Micro Art
Facebook/Daya Micro Art
A rizsszemekre pedig tájképeket, portrékat fest, Lincoln, Messi, Ronaldo és Maradona is rákerült már a szemekre.

A Srí Lanka-i művész, Daya különleges és lenyűgöző alkotásokat készít a ceruzák grafitjából, hol a hegyéből farag mini szobrokat, hol pedig a ceruza testét használja.

Az alkotót a Mymodernmet mutatta be cikkében, ahol megemlítik, hogy bár minden egyes darab kisebb, mint egy emberi ujjhegy, Daya mégsem használ különleges eszközöket, hogy életre keltse művészetét. A faragáshoz kézműves kést használ, a rizsszemekre pedig tűhegyes, vékony rajzeszközzel fest és természetesen mikroszkóp, nagyító alatt végzi az alkotási folyamatot.

Nézze meg galériánkban a lélegzetelállító műveket:

Galéria
Facebook/Daya Micro Art

Daya nemcsak a kézügyességére, művészi tehetségére lehet büszke, hanem a gazdag fantáziájára is. Szinte felsorolni is képteleneség milyen sokféle alkotások kerülnek ki a kezei közül. Készített már szobrokat repülőgépekről, motorkerékpárokról, vonatokról, állatokat és emberi formákat, jeleneteket is gyakran farag, de a hétköznapi tárgyak és az építészet sokszínűsége is megjelenik művei között.

Facebook/Daya Micro Art

Ami pedig a rizsszemekre készült alkotásokat illeti, érdemes megnézni a Facebook-ra, a Daya Nikro Art oldalára feltöltött videóját, ahol láthatjuk, hogy először megcsiszolja az apró rizszemet, majd pillanatragasztóval fogpiszkálóhoz ragasztja és a vékony tűceruzájával megrajzolja a kontúrokat, majd megfesti a portrét.

Facebook/Daya Micro Art

A rizsszemekre megfestette már híresebb emberek portréit is, mint például Platon, Lincoln, Einsten, Mandela, Marilyn Monroe vagy épp Maradona, Messi, Ronaldo.

Kapcsolódó
Miniatűr festőzsenit ültettek a Kilenclyukú híd tövébe
Kolodko legújabb miniszobra Csontváryt meghökkentő módon ábrázolja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik