Mozaik

Miniatűr szoborcsoda emlékeztet a virágárus házaspárra

facebook / Őrsi Gergely
facebook / Őrsi Gergely
Kedves mementó született.

Elkészült a pasaréti virágárus házaspár szobra – adta hírül egy facebook bejegyzés.

Kapcsolódó
Minden nap új csodákat tartogat Tegolandia
Egy régi magyar kúpcserép az alapja a mini világoknak.

Átadták Pasaréten Aranka néni és Béla bácsi emlékhelyét az egykori virágárus “bódé” helyén. Generációk emlékében él elevenen Aranka néni és Béla bácsi alakja, akik egy kis Pasaréti téri bódéból egyszerű kerti virágokat árultak évtizedeken keresztül.

Az újságpapírba csomagolt csokrok hozzátartoztak a budai utca hangulatához, a járókelők életéhez.

facebook

Augusztus 25-én helyére került a különleges hangulatú, bronzból megformált miniatűr emlékmű, amely a virágárus házaspárt életteli módon ábrázolja. Az aprócska szobrokat Kolodko Mihály (Kolodko Art) szobrászművész készítette.

facebook

2021-ben indult kezdeményezés annak érdekében, hogy méltóképpen emlékezzenek meg a pasaréti virágárus házaspárról, akik évtizedeken át tették szebbé és vidámabbá a környékbeliek életét.  Az elképzelés az volt, hogy az árusok bódéja helyén egy újonnan létrejövő műalkotás emlékeztessen majd minden arra járót, hogy milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik a környék lakóinak mindennapjait.

A kerület vezetésének szándéka szerint mostantól az emlékmű Pasarét lakóit emlékeztetheti arra, hogy legyenek jó emberek, szeressék egymást és a virágokat.

Kapcsolódó
Méheknek nyitott miniatűr éttermet a McDonald's
A teljesen életszerű kaptár jó ügyre hívja fel a figyelmet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik