Mozaik

Méheknek nyitott miniatűr éttermet a McDonald’s

A teljesen életszerű kaptár jó ügyre hívja fel a figyelmet.

A McHive a világ legkisebb McDonald’s-a, de nem emberek számára épült.

A május 20-án ünnepelt méhek világnapja alkalmából Nicklas Nilsson díjnyertes svéd tervező készítette el az aprócska gyorséttermet. Tulajdonképpen egy miniatűr másolat ez, amiről természetesen nem hiányzik az arany boltív sem, de vannak ajtók, ablakok, sőt üdvözlő felirat is. Nincs benne viszont pénztárgép, sütő és belső helyiségek, csakis méhek.

A méhpopuláció csökkenésének kérdése komoly probléma, amely következetes figyelmet igényel, tartják a svédek, ezért negatív környezeti hatásaik ellensúlyozása érdekében egyes McDonald’s-ok tetejére méhkaptárakat telepítettek, írja a Travel and Leisure.

A kezdeményezés helyben kezdődött, de most növekszik. Az országban egyre több franchise-tag csatlakozik az ügyhöz: elkezdték lecserélni a füvet az éttermek körül, olyan virágokat és növényeket ültetve, amelyek nélkülözhetetlenek a méhek jólétéhez

– magyarázta a projekt mögött álló kreatív ügynökség, a NORD DDB.

A McDonald’s méhkasa árverésre kerül majd a Ronald McDonald House jótékonysági szervezet javára, a cég így igyekszik felhívni a figyelmet a méhek fontosságára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik