A balatonlellei csokiműhely első ízben indult a Great Taste világversenyen, amelyen különböző kategóriákban csaknem hatezer ételt, italt, édességet bíráltak a zsűri tagjai.
Ez olyan elismerés, mikor az éttermeknek Michelin-csillagot adnak, a Méz & Gyömbér két csillagot, a kajszibarack pálinkás egy csillagot kapott
– mondta Földes Csilla, a Csilli Choco Bons tulajdonosa.
Hozzátette: a zsűriben a gasztronómiai szakemberek mellett, vloggerek, szakújságírók foglaltak helyet és már az induláshoz komoly kritériumoknak kellett megfelelni. Például a terméknek már egy éve forgalomba kellett lennie. A bírákat lenyűgözte a pálinka, csokoládé és finom sárgabarack íz egyensúlya és kiemelték a művészi színezést, a fényes megjelenését az édességnek.
A mézes-gyömbéres bonbonja az egyik bírót az erdő éjszakai égboltjára emlékeztette.
Kedden délelőtt tudtam meg az eredményt és libabőrös lettem, mikor olvastam a véleményezést, ami arra sarkall, hogy még finomabb, különlegesebb, más ízvilágú bonbonokat készítsek nemzetközi versenyen
– tette hozzá a bonbonkészítő.
Egyébként sok magyar kézműves nevezett a világversenyre, de csak kevesen kaptak csillagos minősítést.