Otthon készült

Bezár a Tisza-tó népszerű étterme

Mariska étterem Facebook oldala
Mariska étterem Facebook oldala
Az utolsó nap bevételét az UNICEF-nek adják.

Új menüsorban találkozott a múlt és a jövő gasztronómiája a Tisza-tó és a Hortobágy határán lévő, közel három éve megnyitott tiszafüredi Mariska Étteremben, ami október 1-jén bezár.

Gasztro- és családtörténetet írt a Mariska, ahol előtérbe kerültek a lassan feledésbe merülő vagy a konyhában már alig használt alapanyagok, ahol a vendégek asztalára tálalt specialitások a helyi termelők és kézművesek étkezéshez, gasztronómiához kapcsolódó viszonyát is jól tükrözték.

A Mariska ebben a működési formában Tiszafüreden, velünk, ebben a koncepcióban bezár. Alig 3 év alatt megálmodtuk, megvalósítottuk és elismertté tettük a Mariskát, amivel feltettük Tiszafüredet, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét és a Tisza-tavat a modern gasztronómia országos térképére. Elértük, sőt túlteljesítettük a személyes és üzleti céljainkat, elégedettek és boldogok vagyunk, hogy maradéktalanul sikerült

– írták Facebook oldalukon.

Mariska étterem Facebook oldala

Mint fogalmaztak, új álmok jönnek, új célok és fontosabb ügyek, melyeket a következő 3-5 évben meg szeretnének valósítani. Ezért családilag úgy határoztak, hogy a Mariska kezét egy időre elengedik, de igyekeznek további sorsát és a térségben elfoglalt pozícióját jó és értő kezekbe helyezni, tapasztalatukkal, helyismeretükkel szükség esetén segítve azt, aki továbbviszi az éttermet, legyen akár McDonalds, Stühmer cukrászda, fine dining étterem, vagy egy modernebb csárda.

Szeptember 30-án, szombaton kerül sor az utolsó vacsorára a vendégekkel, október 1-jén pedig nemes felajánlást tesz a bezáró étterem.

Az utolsó nap bevételét az UNICEF-nek adják

Gyertek el október 1-én vasárnap és hacsak egy kávé árával is, de támogassátok az UNICEF munkáját. Az utolsó napi bevételünket felajánlottuk az UNICEF programjainak támogatására

– írták a közösségi oldalon.

Mariska étterem Facebook oldala

Mint hozzátették, az UNICEF vészhelyzeti alapja lehetővé teszi, hogy az egyre rendszeresebbé váló természeti katasztrófák – mint a marokkó földrengés, a líbiai áradás – és elhúzódó válságok – éhínség Kelet-Afrikában, háború Ukrajnában – esetén azonnal segítséget tudjon nyújtani az ott élő gyerekeknek, és ők ehhez szeretnének hozzájárulni.

Kapcsolódó
Bezárt a Tisza-tó népszerű tájháza
Az 1884-ben épült ház szerkezetét erősítik meg a felújítás során.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik