Otthon készült

Mától kapható az ország legjobb ínyenc bejglije

facebook/dinasztia cukrászda
facebook/dinasztia cukrászda
Díszcsomagolásban kínálják.

Mint a napokban megírtuk, a Magyar Cukrász Ipartestület az idén negyedik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára.

Három kategóriában – hagyományos mákos, hagyományos diós, ínyenc – lehetett nevezni, az eredményhirdetésre november 28-án Budapesten került sor.

Az ínyenc kategória versenyét kiemelt figyelem kíséri, hiszen ebben a cukrászok kreativitása ízlelhető meg a különleges töltelékekben. Idén Millei Renátó, a siófoki Dinasztia Cukrászda fiatal cukrásza nyerte az aranyérmet, azaz az általa készített Adventi pirkadat fantázianevű finomság lett az ország legjobb ínyenc bejglije.

Az Adventi pirkadat valódi pozsonyi tésztából készül vörös áfonya és mandula praliné töltelékkel, egy kis kardamommal fűszerezve.

A Dinasztia Cukrászda most azt közölte Facebook oldalán, hogy december-2-tól díszcsomagolásban kapható náluk az ország legjobb ínyenc bejglije, ugyanakkor hozzáfűzték, hogy még öt másik, szintén díszdobozba csomagolt -mákos, diós, aszalt szilvás, narancsos-gesztenyés és kókuszos – bejglivel várják a vendégeket.

Mint közölték, az Adventi pirkadat hamarosan szekszárdi testvércukrászdájukban, a Prim Cukrászdában is kapható lesz.

Kapcsolódó
Miért diós? Miért mákos? Miért bejgli?
Borbás Marcsi új videóját sem szabad kihagyni hozzá...
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik