Otthon készült

Búzavirágos balatoni bonbon a világ legjobbjai között

facebook/földes csilla/illusztráció
facebook/földes csilla/illusztráció
Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen a kézműves cukrász öt édessége kapott elismerést.

Földes Csilla balatonlellei kézműves cukrász hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni. Azóta több nemzetközi versenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el.

Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen 2018-ban rumos-meggyes, 2019-ben mexikói kávékrémes és pálinkás-aszalt szilvás-marcipános bonbonja, 2021-ben pitypangkrémes, 2022-ben dupla kökényes édessége kapott bronz minősítést.

A cukrász számára a napokban érkezett meg a legszebb karácsonyi ajándék, melyben a 2023-as verseny eredményéről értesítették. Szeptemberben 5 bonbonnal nevezett, és mind az 5 nyert: 2 ezüst, míg 3 bronz minősítést kapott.

  • Ezüst: Berriolette krémes (ibolya,áfonya,málna)
  • Ezüst: Búzavirág
  • Bronz :Máklikőrös
  • Bronz :Szilvás álom
  • Bronz :Som-vanília

Idén 1400 terméket neveztek a versenyre 55 országból – Európából, Amerikából, Ázsiából, valamint néhány Afrikából és Ausztráliából. A pályaművek elbírálásában több mint 70 zsűritag vett részt.

Nagyon boldog vagyok. Ezek a bonbonok a karácsonyi rendelések miatt még nem vásárolhatók meg, januártól lesznek elérhetők, mert fizikailag nincs idő az elkészítésükre

– írta a kézműves bonbonkészítő a közösségi oldalon.

Kapcsolódó
Magyar bonbon a világ legjobbja
Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik