Földes Csilla balatonlellei kézműves cukrász hét évvel ezelőtt kezdett el bonbonokat készíteni. Azóta több nemzetközi versenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el.
Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen 2018-ban rumos-meggyes, 2019-ben mexikói kávékrémes és pálinkás-aszalt szilvás-marcipános bonbonja, 2021-ben pitypangkrémes, 2022-ben dupla kökényes édessége kapott bronz minősítést.
A cukrász számára a napokban érkezett meg a legszebb karácsonyi ajándék, melyben a 2023-as verseny eredményéről értesítették. Szeptemberben 5 bonbonnal nevezett, és mind az 5 nyert: 2 ezüst, míg 3 bronz minősítést kapott.
- Ezüst: Berriolette krémes (ibolya,áfonya,málna)
- Ezüst: Búzavirág
- Bronz :Máklikőrös
- Bronz :Szilvás álom
- Bronz :Som-vanília
Idén 1400 terméket neveztek a versenyre 55 országból – Európából, Amerikából, Ázsiából, valamint néhány Afrikából és Ausztráliából. A pályaművek elbírálásában több mint 70 zsűritag vett részt.
Nagyon boldog vagyok. Ezek a bonbonok a karácsonyi rendelések miatt még nem vásárolhatók meg, januártól lesznek elérhetők, mert fizikailag nincs idő az elkészítésükre
– írta a kézműves bonbonkészítő a közösségi oldalon.