Otthon készült

20 perc alatt elkészül a sütőben az ízletes cseh fánk

ketkes.com
ketkes.com
Ez a tarkedli variáció biztosan nem szívja meg magát olajjal.

A fánkot – főként farsang idején – nagyon sokan szeretik, de vannak, akik olajban sütni kevésbé.

A sütőben készült cseh fánk, a tarkedli 20 perc alatt megsül, és nagyon finom. Nem szívja meg magát zsiradékkal, ezért is lesz garantált sikere a család körében. A Ketkes receptje minden tudnivalót megad az elkészítéséhez.

Hozzávalók

  • 500 g sima liszt,
  • 30 g élesztő,
  • 200 ml tej,
  • 70 g cukor,
  • 50 g vaj vagy margarin,
  • 1/2 kk só,
  • 2 db tojássárgája,
  • ízlés szerint lekvár,
  • ízlés szerint porcukor.

Elkészítés

ketkes.com
  • Az élesztőt 100 ml meleg tejben felfuttatjuk.
  • Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, sót, vajat, tojássárgáját, élesztőt és a tej másik felét.
  • Kigyúrjuk a tésztát, és hagyjuk 30 percig pihenni.
  • 1,5-2 centisre nyújtjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk.
  • Közepén az ujjunk segítségével lyukat csinálunk, és megtöltjük lekvárral.
  • Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 190 C fokon 20 perc alatt megsütjük.

Egészségünkre!

Kapcsolódó
6 utánozhatatlan fánk recept farsangra – ahogyan régen készítették
Farsang van, a sütik között ilyenkor a fánk a főszereplő. Mutatunk 6 könnyen elkészíthető receptet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik