Így készül egyszerűen a mindenmentes fánk

Cukor, tej és tojás nélkül, gluténmentes alapanyagokból.

Nem csupán a farsangi időszak kedvelt sütije a fánk, az év minden részében készül a házi boszorkánykonyhákban a finomság.

Béládi Ildikó balatonöszödi cukrászműhelyében a különféle sütik, torták mellett az egyik sláger a fánk, méghozzá annak mindenmentes változata.

Ildikó az egészséges táplálkozás elkötelezettje, autoimmun betegsége miatt pedig évek óta cukor, tej és tojás nélkül, gluténmentes alapanyagokból készíti süticsodáit.

Mivel kereslet mutatkozott ezekre a finomságokra, férjével vállalkozást hoztak létre, és a hölgy szüleinél a nyári konyhában alakították ki műhelyüket.

Saját cukrászdájuk egyelőre nincs, de a Béládi-féle mindenmentes sütik egyre népszerűbbek a vásárlók körében.

Vasárnapi ebéd sorozatunkban Semjén Nóri ellátogatott a balatőszödi műhelybe, ahol Ildikó elmesélte történetüket, és kolléganőnk közreműködésével mindenmentes fánkot sütöttek.

A videóban tartsatok velünk és Semjén Nórival, és ismerjétek meg a mindenmentes fánk receptjét.

Kapcsolódó
20 perc alatt elkészül a sütőben az ízletes cseh fánk
Ez a tarkedli variáció biztosan nem szívja meg magát olajjal.