Otthon készült

Különleges ennivaló szépségek, amik szívvel és lélekkel készülnek

Pál Judit
Pál Judit
Judit büszke a hagyományokra, imádja a természetet, ezek szépségét az általa készített süteményekben is megjeleníti.

Pál Judit igazán sokoldalú háziasszony, aki imád sütni, főzni. Amikor szabadideje engedi szívesen barangol a természetben, fényképezőgépével megörökíti az évszakok adta pillanatokat, közben pedig szívesen gyűjti az erdő kincseit is, a gombákat, a vadon termő gyümölcsöket. Ezekből pedig ízletes és különleges fogásokat varázsol a családja asztalára.

Pál Judit

A süteményekben gyakran jeleníti meg a természetet mind kinézetben, mind pedig az erdők adta termések felhasználásával. A gombák gyakran kapnak szerepet Judit konyhájában, melyeket linzertésztából készíti el és erdei lekvárral tölti meg őket. A süteményeken tisztán látszik, hogy szívvel-lélekkel készülnek.

Pál Judit

Judit büszke a hagyományokra, amik többek között az elkészített fogásaiban is megjelennek. Legutóbb különleges farsangi süteményt sütött egy régi recept alapján.

A recept családom kincse, amit a nagymamám, az édesanyám is gyakran elkészített, és én is rendszeresen sütöm meg a családomnak

– mesélte Judit a Sokszínű vidék megkeresésére.

Pál Judit

Ez a régi recept most új formát öltött, igazodva a farsanghoz és az ünnep hangulatához.

A sütemény a hagyományos, jól bevált linzertésztából készült. A tésztát maszk alakú formával szúrtam ki. A kisült tésztát miután meghűlt házi készítésű szeder és meggy lekvárral ragasztottam össze. A kis maszkok pedig díszítést is kaptak, a farsanghoz illőt. Színezett cukormázzal tettem őket hangulatosabbá és ünnepibbé

– részletezte Judit, hogyan készítette el a különleges finomságokat.

Pál Judit

Az elkészült sütemények valóban olyanok lettek, mint az igazi farsangi maszkok, és olyan csodálatosak, hogy abban biztos vagyok, mielőtt bele harapna az ember hosszú időn át csodálná a szépségüket.

Az alábbi galériában Judit különleges kincseit, többek között az erdőn gyűjtött terméseket, az azokból készült lekvárokat és a különlegesen szép süteményeit lehet megtekinteni.

Galéria
Kapcsolódó
Hagyományt teremtett a sóskúti Bábi néni süteménye
Az eredeti trubelka hájas tésztából készült három napon keresztül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik