A tökéletes buggyantott tojás titka

A ráérősebb reggelek sztárja a lágyan folyó sárgájú buggyantott tojás. Nem bonyolult az elkészítése, csak néhány dologra kell figyelni.

Egy mélyebb lábosban éppen forráspont alatti vízre van szükségünk, ehhez forraljuk fel a vizet, majd vegyük vissza a hőt annyira, hogy még bugyogjon a víz. Ebbe tegyünk egy evőkanál 10%-os ecetet.

A nyers tojást héjában egy merőkanállal merítsük a vízbe 10 másodpercre. Ekkor a tojásfehérje egy vékony főtt réteget kap, ami egyben tartja.

A tojás kivesszük, a merőkanalat ismét a vízbe merítjük, majd üssük fel a tojást úgy, hogy lehetőleg a merőkanál által határolt területre pottyanjon.

Ha a fehérje összeállt, kb. 3 perc múlva kiemelhetjük, és egy olívaolajjal meglocsolt vagy avokádókrémmel megkent pirítósra tesszük a buggyantott tojást. Sózzuk, borsozzuk, snidlinggel meghintve tálaljuk.

Kapcsolódó
Igazi csodaszer a kertben a tojáshéj
Ha szeretnéd te is gazdaságosabban felhasználni az elfogyasztott tojások héját kertedben, akkor az alábbi tippek pontosan ebben segítenek majd.