Otthon készült

Letesztelték a húsvéti sonkákat, ez lett a befutó

Húsvét közeledtével az országosan kapható füstölt, főtt és nyers sonkákat, frikandókat és sertés combokat vizsgálta az élelmiszertesztekre szakosodott Maradok a pénzemnél blog.

Mint írták, a vaktesztet a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és laikus fogyasztók végezték, összesen 15-en. A teszthez az országos élelmiszerláncoknál vásároltunk be, márkás és sajátmárkás termékeket.

A sonkákat már a kicsomagolás után, a főzés előtt is értékelték, amikor fontos volt az illat és a nyers sonka érettségére utaló állag. Nézték azt is, hogy mennyire nedves a sonka felülete. Ezután tiszta vízben, minden további só vagy fűszer nélkül kifőzték a sonkákat 2 órán, a már főtteket 1 órán keresztül. A kihűlt mintákat készítették ki a kóstolók elé.

A tesztgyőztes a Pick Békebeli füstölt, lassan pácolt, kötözött nyers sertés dió comb lett, amely a legtöbb szupermarketben kapható.

A második a Pick Békebeli füstölt sertésfrikandó lett, a dobogó legalsó fokán pedig hármas holtverseny alakult ki: a Gyulahús füstölt, darabolt, lassú pácolt, nyers bőrös sertéscomb-sonka, az Új Palini Hús bükkfán füstölt, darabolt frikandó sonka és a Bogádi hidegen füstölt, lassan érlelt nyers szívsonka is ugyanannyi pontszámmal végzett.

A teljes listát ide kattintva tudod megnézni a blogon.

Arról, hogy mi alapján lehet felismerni a jó sonkát, itt írtunk korábban. Arról pedig itt, hogy a sonkák ára idén borsos.

Kapcsolódó
Így főzhetjük a legfinomabb húsvéti sonkát
Ha már sikerült finom sonkát vásárolni, akkor ne rontsuk el a főzéssel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik