Horváth-Boros Klára, azaz Kálci évekkel ezelőtt indította el blogját azért, hogy lejegyezze magának azokat a recepteket, amik beváltak.
2014-ben, ikerfiai születése után kicsit alábbhagyott a konyhai ténykedése. 15 hónapos korukban viszont ismét bevetette magát a konyhába, és rájött, kár volt kihagyni azt az időt. Azóta együtt sütnek és főznek a fiúkkal nap mint nap, közben létrehozta a Kálci receptjei Facebook oldalát, melynek ma már közel 120 ezer követője van.
Két könyve is megjelent – Egyszerű kelt tészták, Egyszerű kelt tészták cukor és finomliszt mentesen –, s talán mondani sem kell, hogy mindkettő nagy sikert aratott, elképesztő példányszámban kelt el.
Receptjei közérthetőek, egyszerűek követhetők, már-már konyhaművészeti alkotások, melyeket követői rendszeresen elkészítenek, és nagy elégedettséggel nyilatkoznak azokról.
Kálci célja nem a receptek gyűjtögetése, hanem az oktatás és az inspirálás. Ennek szellemében készített húsvéti fonott kalácsot Semjén Nóri kollégánk aktív közreműködésével, elmondva például, miért szükséges hidegen beletenni a tésztába a vajat, hogyan hajtogassuk, de más kulisszatitkokat is elárult a „művelet” közben.
Videónkból az is kiderül, mit jelent Horváth-Boros Klára számára a vasárnapi ebéd, mit szeret a legjobban megsütni és fogyasztani, sőt megmutatja, milyen finom a házi készítésű nutella.