Otthon készült

A mustármag 5 csodás gyógyhatása

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
A mustár nem csak a virsli mellé jó.

A virsli mellé evett mustár az apró, nagyjából egy milliméteres mustármagokból készül. Nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani; a mustármag gyógyhatása is figyelemreméltó.

A mustármag gyógyhatásai

Gyulladáscsökkentő

A mustármagban található természetes vegyületek, például az izotiocianátok, gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Segíthet enyhíteni az ízületi gyulladás, a reuma és más gyulladásos betegségek tüneteit.

Elősegíti az emésztést

Az őrölt mustármag fogyasztása serkentheti az emésztést és enyhítheti az emésztési problémákat, például a puffadást és a gyomorégést. Ezen kívül javíthatja az étvágyat és elősegítheti az egészséges tápanyagfelvételt.

Fájdalomcsillapító

A mustármagból készült pakolások és krémek fájdalomcsillapító hatásúak lehetnek, és segíthetnek enyhíteni az izomfájdalmat, a fejfájást és más krónikus fájdalmakat.

Bőrápoló

Az őrölt mustármagból készült krémek és maszkok segíthetnek tisztítani és mélytisztítani a bőrt, valamint csökkenthetik az akné és a pattanások kialakulását. A mustármag természetes antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami segíthet a bőrt érő fertőzések elleni védekezésben.

Megfázást enyítő

A mustármagból készült inhalációk és bedörzsölők segíthetnek enyhíteni a légúti megbetegedések, például az orrdugulás, a torokfájás és a köhögés tüneteit.

Kapcsolódó
Viszlát, tartósító: így készíts mustárt házilag
Egyszerű recept, egyedi íz, igazi gasztroélmény.
Olvasói sztorik