Otthon készült

Keresik Tiszafüred legfinomabb tortáját

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Csak helyi cukrászok indulhatnak a versenyen.

Tiszafüred várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából cukrászversenyt hirdettek – írta a Kovács Pál Művelődési Központ.

Tiszafüred idén ünnepli várossá avatásának 40. évfordulóját. A jeles jubileum tiszteletére a Kovács Pál Művelődési Központ meghirdette a „Tiszafüred tortája” versenyt. A gasztronómiai versenyre a városban élő profi és amatőr cukrászok jelentkezhetnek június 24-ig.

Olyan alkotásokat várnak, melyek tükrözik Tiszafüred emblematikus épületeit, művészeti-, zenei-, kézműves kultúráját, természeti kincseit, sokszínű sportéletét.

A Sokszínű vidék a közelmúltban írt arról, hogy a Tisza-tó fővárosa idén ünnepli várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulóját. Az Elnöki Tanács 1984. január elsején, nyolcadikként a megyében, Tiszafüredet várossá nyilvánította. Egy nyolcvanas évekbeli szobát rendeztek be a jeles esemény tiszteletére a Kiss Pál Múzeumban.

Tiszafüreden idén számos komoly beruházás történt a turizmus fellendítésére. A 2024 májusában átadott Kérész Központban interaktív módon lehet megismerni a Tisza-tavat. A négyévszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes, 930 négyzetméteres létesítmény kedvezőtlen időjárási körülmények között, több korosztály számára kínál programokat.

A napokban meghirdetett tortaversenyre minden cukrász egy tortával nevezhet. A beérkezett finomságok zsűrizésére 2024. július 1-én kerül sor a Kovács Pál Művelődési Központban. A versennyel kapcsolatos további információk ITT ELÉRHETŐK.

Kapcsolódó
15 kihagyhatatlan látnivaló a Tisza-tó körül
Érdemes ellátogatni erre a varázslatos helyre, hogy felfedezzük mindazt, amit a Tisza-tó kínál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik