Virágzó vidékünk

Megnyílt a Kérész Központ Tiszafüreden

I love Tisza-tó
I love Tisza-tó
Multifunkcionális kiállítótér, babzsákmozi, természetbúvár labor és digitális homokozó is várja a természet szerelmeseit.

Minden igényt kielégítő látogatóközpontot avattak a Tisza-tónál – írta az I love Tisza-tó.

Magyarország legnagyobb mesterséges tavát évről évre ezrek keresik fel, sokan kerékpárral vagy csónakkal indulnak felfedezó útra a tónál. Rájuk is gondoltak az ultramodern látogatóközpont megálmodói.

A tiszafüredi Kérész Központ területén interaktív módon lehet megismerni a Tisza-tavat. A négyévszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes, 930 négyzetméteres létesítmény hiánypótló beruházás a térségben, hiszen kedvezőtlen időjárási körülmények között, több korosztály számára kínál programokat.

I love Tisza-tó

Az épületben helyet kapott egy multifunkcionális ismeretterjesztő kiállítótér, a KÉR-ÉSZ-TÉR, melyben a Tisza-tó élővilágát lehet interaktív módon megismerni a digitális homokozó, a Tisza-tó vízszintjét szabályozó ügyességi játék és a kérészek életét bemutató VR 360 kisfilm segítségével.

Az emeleten a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövek, babzsákmozi és természetbúvár labor is megtalálható. A Tisza-tóra néző, csodálatos panorámát nyújtó épületben büfé, konferenciaterem számos bérelhető iroda és egy ajándékbolt is helyet kapott.

I love Tisza-tó

A természetfotózás szerelmeseit is várják, számukra túrákat indítanak. A vízi túrák élményét bérelhető SUP-ok, kenuk, kajakok segítik a létesítmény úszóműves stégjétől indulva. A víz felől érkező látogatók számára a Kérész kikötő rendelkezésre áll a Központ meglátogatása idejére.

A 2024. május 6-i átadást követően, a KÉRÉSZ Öko- és Aktiv Turisztikai Központ próba üzemmódban működik, és kizárólag az előre bejelentkezett csoportokat fogadja. A tesztidőszak várhatóan májusban lezárul és júniustól mindenki számára nyitva áll.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik