Életmód

Ennyiért túrázhatunk az ország egyetlen télen is evezhető termálpatakjában

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Ahogy arról korábban a Sokszínű Vidék már többször is írt, a Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín: Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak. Ez teszi lehetővé, hogy a legzordabb téli időszakban sem fagy be.

A terület ugyanakkor a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozik, ezért szigorú szabályokat kell betartani. A kajakozást, kenuzást csak az év egy adott részében engedélyezik a patakon.

A korábbi években csak október végén, november elején kezdődhetett el ez az időszak, ugyanakkor a termalonline.hu cikke szerint idén már október 6. óta lehetőség van erre. A túraidény 2024. március 17-ig fog tartani.

A szervezők biztosítják a kajakokat, kenukat és a szakképzett túravezetést, továbbá a transzfert is.

A részvételi díj mindig két tételből áll össze. Az egyik a szervezőnek fizetendő díj, a másik a nemzeti parkba szóló úgynevezett vízitúra igazolás, aminek az ára fejenként ezer forint.

Idén szervezőtől függően a túradíjak 8400 és 13900 forint között alakulnak, amihez hozzájön a nemzeti parknak fizetendő ezer forint, de ebben a Hévízre való eljutás még nincs benne.

Kapcsolódó
Ritkán látható fotókon a Hévízi-tó forrásbarlangja
A bejáratánál hivatásos búvárok ellenőrzik és felmérik a tó mélyén található forrást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik