Életmód

Elkezdődött a szezon az ország egyetlen télen is evezhető patakjában

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Ahogy minden évben, úgy idén is novemberben kezdődött meg a Héviz-lefolyó gőzölgő vizére szervezett túraszezon az őszi, téli és kora tavaszi evezés kedvelőinek.

A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 Celsius fokos, így az a legnagyobb hidegben sem fagy be, és vizében még ilyenkor is tündérrózsák és vízililiomok között lehet evezni, Magyarországon egyedülállóan.

A túrákat november első hétvégéjétől egészen március közepéig hirdetik meg, és szinte minden szombaton és több vasárnapon is lehet helyet foglalni a közel 10 kilométeres evezésre – olvasható a túraszervező csapat weboldalán.

MTI Fotó: Varga György

A túrázók 4 fős túrakenukba vagy 2 fős túrakajakokba ülhetnek be, és hogy a teljesen kezdők is biztonsággal élvezzék az evezést, a program előtt a szervezők minden esetben oktatást tartanak. A túra közel 3 óráig tart a fenékpusztai célállomásig, ahol teával és forralt borral várják a vendégeket.

A kenuba 7500, a kajakba 8900 forintért szállhatnak be a túrázók, a gyerekek után 14 éves korig 6900 forintot kell fizetni.

A túra időpontjait ide kattintva találod.

Kapcsolódó
Egyre népszerűbb az ország egyetlen termálvizes szabadstrandja
Sokan a gyógyulás reményében érkeznek a Hévízi-tó vizét elvezető csatornához.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik