Kállay Ildikó az Életkert blogban rendszeresen közöl egyedi és mennyeien finom recepteket. Ezúttal a zöldborsópaprikás kapros túrógombóc receptjét “fejlesztette” tovább, és készített zöldborsópaprikást kapros kölesgombóccal. Ahogy írta, isteni íze lett, a gombóc jól illett a paprikáshoz.
Recept
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágva kevés kókuszolajon megdinsztelünk. Teszünk bele néhány karika paprikát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és pirospaprikát teszünk bele.
Kevés vízzel felengedjük, beleöntjük a borsót és készre főzzük.
- A kölest éjszakára beáztatjuk, másnap folyó víz alatt alaposan átmossuk és 2,5-szer annyi vízben picit megsózva megfőzzük.
- Mikor kihűlt, összedolgozzuk, mixeljük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, 15 percig 200 fokos sütőben melegítjük, pici kérget kapjon.
- Ezután a zöldborsó-paprikásba tesszük a golyókat, és kesutejföllel tálaltjuk a finomságot.