Otthon készült

Ezeket az ételeket soha ne rakjuk a fagyasztóba

pixabay
pixabay
A mélyhűtő segíthet abban, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt szabad benne tárolni.

A fagyasztás nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt lehet jégre tenni, írta a Nosalty.

Nyers húsok és halak, felolvasztás után

Ha egy húst már felolvasztottunk, akkor már nem szabad visszafagyasztani. Amellett, hogy a felolvasztás és újabb hűtés a baktériumok elszaporodásához vezethet, a hús ízét is befolyásolja. Ugyanez a szabály igaz a felolvasztott zöldségekre is.

Tej, tejföl és joghurt

A kemény sajtokat lehet a fagyasztóban tárolni, és érdemes is, ha nem használjuk fel őket azonnal. Szakemberek szerint a friss tej is lefagyasztható, viszont a felolvasztás után már nem lesz olyan az íze és az állaga, mint azelőtt. Tejfölt és joghurtot sem érdemes fagyasztani, mert a felolvasztás után kiválhat a víz belőlük.

Nyers burgonya

A nyers krumpli nem fagyasztható jól magas keményítőtartalma miatt. Helyette tárold száraz helyen.

Tojás

A tojást sem fagyasztani, sem pedig túlzottan hideg hűtőben sem szabad tárolni, mert ott is betörhet a héja.

Saláta

A salátaféléknek nem tesz jót a nagyon hideg, elvesztik a ropogósságukat. Jobb őket minél előbb felhasználni.

Kapcsolódó
Van egy zöldség, ami lefagyasztva egészségesebb, mint frissen
Attól is függ, hogy mikor fagyasztják le.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik